΄΄Σάμος΄΄ του Χρυσόστομου Γαλαθρή

42 φωτογραφίες αφηγούνται αντίστοιχες ιστορίες από τη Σάμο του προηγούμενου αιώνα.
Ο Χρυσόστομος με 142 κατοίκους του νησιού και επιτελείο 25 ατόμων, βρέθηκε σε παλιά αρχοντικά, εργοστάσια, βυρσοδεψία και φυσικούς χώρους για να αναπαραστήσει στιγμές του παρελθόντος.

Σκηνοθετήθηκαν και σκηνογραφήθηκαν καθημερινές ασχολίες, εσωτερικές αναζητήσεις και έγιναν αναπαραστάσεις με θέματα:

 Τη γέννα, τον μόχθο, τον θάνατο, την παιδική αθωότητα, τις απώλειες του πολέμου, την χαμηλή τιμή της σάρκας, την παιδεία, τη ζωή της αστικής και της εργατικής τάξης.

Η εργασία κράτησε δύο χρόνια και κυκλοφόρησε σε ένα σπουδαίο δίγλωσσο (Αγγλικά και Ελληνικά)  Λεύκωμα από τις εκδόσεις ΄΄ΜΙΛΗΤΟΣ΄΄


Ο επί 30 χρόνια δραστήριος Σύλλογος Πλατανιωτών Σάμου Αθήνας,και ο προεδρός του Διονύσιος Γρέκας συγκέντρωσε τα μέλη, στην καρδιά της πρωτεύουσας για να γνωρίσουν τον καλλιτέχνη και να ταξιδέψουν, μέσα από τις εικόνες στον χρόνο και τον τόπο τους.

Το βλέμμα μας αιχμαλωτίστηκε  σε αυτές τις αναπαραστάσεις άλλων εποχών  που ο δημιουργός  ΄΄φυλάκισε΄΄ με τον φακό του
















Με τη συνάδελφο δημοσιογράφο και Σαμιώτισσα Τασούλα Επτακοίλη ΄΄καταθέσαμε  την προσέγγισή μας  για την εργασία του Χρυσόστομου Γαλαθρή και ευχηθήκαμε να συνεχιστεί και για άλλες ιστορικές εποχές ενός σπουδαίου νησιού που άφησε το στίγμα στην ιστορία και πολλές σελίδες δεν έχουν γίνει ακόμη κτήμα όλων των Ελλήνων.

Η Ψαριά










Ο Χρυσόστομος Γαλαθρής γεννήθηκε στην Σάμο, ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην FOCUS ART SCHOOL OF ATHENS και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο VEVEY SCHOOL OF PHOTOGRAPHY στην Ελβετία.

Έχει στο ενεργητικό του πέντε ατομικές εκθέσεις. Επίσης έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και έχει βραβευτεί με έξι βραβεία φωτογραφίας στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ.

 Για την δουλειά του έχουν γράψει αρκετά ΜΜΕ της Ελλάδας όπως η ATHENS VOICE, το περιοδικό Φωτογράφος ενώ αφιέρωμα στο έργο του παρουσίασε το Κ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ καθώς και η εφημερίδα EGE TELEGRAPH στην Σμύρνη της Τουρκίας.

 Tο πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα με τον τίτλο ‘Σάμος μνήμες μιας πατρίδας’ έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μίλητος
                Μερικές από τις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο άλμπουμ




΄΄Στην υπηρεσία της ομορφιάς΄΄

΄΄Το ταμπάκικο΄΄


΄΄Το όνειρο του ταξιδιώτη΄΄

Περισσότερες εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.